23. januar 2018
  |  Logg inn
«Vær hilset» konsert med Ola Bremnes og band samt Ålesund, Borgund og Ellingsøy kirkekor
«Vær hilset»
Ålesund kirke 25. oktober kl. 19.00
Billettpris kr. 300,- (kr. 200,- honnør/barn) inkl. avgift
Billettkjøp hos Børsen/Arbeideren, tel. 701 62 468, www.kulturialesund.no, og ved inngangen.

Ola Bremnes har trollbundet publikum over hele landet med denne konsert-fortellingen basert på Ola sine egne melodier til tekster av Petter Dass. Ola har  på sett og vis funnet sjøstøvlene til herr Petter og fått dem på ham igjen, og han lover en morsom, underholdende og tankevekkende konsert. Både myter og historiske fakta får flyte som flyndre og sei omkring i Olas fortelling. Musikken ble utgitt sammen med Bodø domkor på platen «Vær hilset» i 1995 og ble kalt  «Et jubelrop av en plate» av Bergens Tidende. 

Ola Bremnes er en allsidig artist med flere plateutgivelser bak seg. Han er ofte å høre på radioen, og satte for noen år siden en uslåelig rekord på norsktoppen med sangen «Mi pia»: 95 uker. I fjor ga han ut CDen «I det blå»  som har fått svært gode kritikker. Flere av sangene hans fremføres av kjente artister som Moddi, Hekla Stålstrenger; Kari Bremnes osv. Men i hele sin karriere har Ola alltid hatt sangene til Petter Dass på innerlomma. «De gir meg en forunderlig kraft som jeg ikke kan forklare. Enten jeg synger dem helt alene for meg selv eller foran et publikum» sier han. Han har forøvrig tonesatt flere av tekstene til Petter. En av melodiene har sogar funnet veien inn i den nye salmeboka som ble utgitt i 2013.

Petter Dass ikke bare er en nord-norsk provins-dikter. Sangene hans er som god vin,- de tåler lang lagring og et stort publikum. Låner du øre til dem, vil du også merke den kraften som Ola snakker om.

Gå ikke glipp av en spennende innføring i livet og diktningen til en rødhåret hissigpropp ifra Alstahaug,- en eventyrfigur fra vår egen , nære historie.

Vær hilset!

Medvirkende: 
Ola Bremnes og band
Ålesund, Borgund og Ellingsøy kirkekor
Dir. Nikolas Fehr