Kirkene i Ålesund > Aktuelt
3. juli 2020
  |  Logg inn

Disse sidene er ikke i bruk. Gå til http://www.kirken-aalesund.no/ for å besøke våre nåværende nettsider.

Sommerkonsert i Borgund kyrkje

Søndag 26. juni kl. 19.00:

Randi Synnøve Røssaak, sopran, Jeanette Goldstein, mezzosopran, Kjetil Kvangarsnes, piano

Sommerkonsert i Borgund kyrkje søndag 26. juni kl. 19.00

Randi Synnøve Røssaak, sopran
Jeanette Goldstein, mezzosopran
Kjetil Kvangarsnes, piano

Voksne: kr. 150,-. Barn og studenter gratis.
Festivalpass for sommerkonserten i Ålesundskirkene: kr. 750,-
billetter på 
www.kulturialesund.no og ved døren

Randi og Jeanette gikk i samme klasse ved musikklinja ved Fagerlia videregående skole, og de har begge studert på Operahøgskolen i Stockholm. Det 8 år siden de sist holdt konsert i Ålesund sammen. Jeanette skulle egentlig samarbeide med sopranen Benedikte Sofie Ribe på konserten kommende søndag, men etter at konsertprogrammet for Ålesundskirkenes sommerkonserter gikk i trykken, måtte Benedikte melde avbud. 

Helt fra hun begynte i barnekoret i Volsdalen kirke som liten, var det sang hun alltid har ønsket å drive med, forteller Randi. Hun brenner for at flere skal bli fengslet av musikken. Som sanger ønsker hun å gi opplevelser til andre; Musikkopplevelser som formidler sterke følelser, levende historier og rett og slett flotte melodier og slik løfte andre ut av hverdagen et øyeblikk.

Randi føler seg like hjemme på operasener som i konsertsaler. Hun har en bred musikals interesse og har holdt mange konserter i Norge, Sverige og England med lieder og kirkemusikk, moderne musikk og opera, og som solist i oratorier. 
Randi skal i sommer gjenta sin rolle som Despina i Cosi fan Tutte ved Ulriksdals Slottsteater Confidencen i Stockholm. Hun har tidligere sunget Susanna i Figaros bryllup ved samme teater. Randi tok mastereksamen ved Operahögskolan i Stockholm og har en Bachelor- og Mastergrad i Utøvende klassisk sang fra Guildhall School of Music & Drama i London 

Jeanette Goldstein har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole og Operahøgskolen i Stockholm. 
Hun har blant annet vært fast tilsatt som artist ved Wermland Opera i Karlstad, med oppsetting av "Ringen" av R. Wagner. Høsten 2013 debuterte Jeanette som Carmen i Bizets opera med samme navn i Kilden konserthus, 
Utover dette har Jeanette vært solist ved en rekke symfoniorkester og ensemble og jobbet med dirigenter som mellom andre Paul Mägi, Alan Curtis, Peter Szilvay, Daniel Lipton, Terje Boye Hansen og Per Kristian Skalstad.
Våren 2016 avslutter Jeanette sitt Master soliststudium ved Norges Musikkhøgskole. Her har hun nå mezzosopranen Randi Stene og professor Svein Bjørkøy som lærere.
Både Randi Synnøve og Jeanette har mottatt flere stipender, blant annet fra Stiftelsen Kjell Holm.

På konserten i Borgund kyrkje blir de akkompagnert av Kjetil Kvangarsnes og synger blant annet musikk av Kjerulf, Grieg, Mendelssohn, Bach, Dvorák og Saint-Saëns. 

Sommerkonsertene er støttet av Styiftelsen Kjell Holm og Norsk Kulturråd


http://www.kulturialesund.no/
https://www.facebook.com/Sommerkonsertene

Jeanette Goldstein