Kirkene i Ålesund > Aktuelt
3. april 2020
  |  Logg inn

Disse sidene er ikke i bruk. Gå til http://www.kirken-aalesund.no/ for å besøke våre nåværende nettsider.

Gitar og sang - Sommerkonsert i Borgund

Søndag 17. juli kl. 19.00

 

Kathrine Amdam Eckholm, sopran og Petter Richter, gitar

Sommerkonsert i Borgund kyrkje søndag 17. juli kl. 19.00

Kathrine Amdam Eckholm, sopran

Petter Richter, gitar

 

Petter Richter regnes som en av sin generasjons fremste gitarister, og har etter studier i Norge, Frankrike, Tyskland og Østerrike vunnet priser i flere internasjonale gitarkonkurranser og konsertert over hele Europa samt deler av Asia og Nord-Amerika. Han har de siste årene markert seg spesielt som kammermusiker med samarbeid med musikere som Aage Kvalbein, Arianna Savall, Jaques Zoon, og Henning Kraggerud.

 

Kathrine Amdam Eckholm er fra Ålesund. Hun har studert ved statens operahøyskole i Oslo og har en bachelorgard i utøvende klassisk sang med fordyping i pedagogikk fra Barratt Due Musikkinstitutt. 

Kathrine har blant annet jobbet for distriktsoperaen i Norge, operan ”Suor Angelica” i Spania, og turnert  i inn og utlandet med diverse sangensembler. Hun har vært solist med orkester og i flere kirkemusikalske verk. Kathrine har mottatt stipender fra blant annet Sparebanken møre og Stiftelsen Kjell Holm.

Kathrine jobber også som sangpedagog og kordirigent.  

 

Duoen framfører blant annet en sangsyklus, Letters from compoasers, for sopran og gitar av Dominick Argento. hvor teksten til musikken er brev skrevet av kjente komponister.

Det andre hovedverket i konserten er The Divan of Moses-iben-Ezra av den spanske komponisten Mario Castelnuovo Tedesco. Moses Iben Ezra var en spansk poet som ble levde fra ca. 1055-1135. Tedesco satte musikk til disse diktene for sopran og gitar. Diktene er skrevet med inspirasjon fra bibelen, med sitat fra både det gamle og det nye testamentet. Musikken er vakker og melodiøs. 

For gitar solo framføres «Variasjonsverk over tema av Mozart» av Fernando Sor og musikk av J.S. Bach.

I tillegg blir det mindre ting som norske og irske folketoner og salmer.